50 let na odru: New Swing Quartet

Novoletni koncert

V nedeljo, 30. decembra 2018, ob 20.00 vabljeni v veliko dvorano Ipavčevega kulturnega centra Šentjur, na novoletni koncert New Swing Quarteta v domačem Šentjurju.

Dodaten koncert ob 17.30 uri.

Ikone spiritual in gospel glasbe New Swing Quartet so svojo izjemno pot začeli leta 1968 ravno v Šentjurju pri Celju, ko so fantje naleteli na ploščo znamenitega Golden Gate Quarteta. Po njihovem vzoru so oblikovali svoj kvartet in že kmalu po svojem začetku osvojili slovensko občinstvo z duhovnimi pesmimi ameriškega juga, z legendarnim Golden Gate Quartetom pa so kasneje tudi večkrat koncertirali. Odpeli so na tisoče koncertov v prestižnih koncertnih dvoranah in katedralah ter na sprejemih pri največjih državnikih, malodane po vsem svetu. Nastopali so po vsej nekdanji Jugoslaviji, Evropi, ZDA in Aziji ter kot prvi izvajalec ameriško duhovno glasbo v angleškem jeziku izvajali tudi na več gostovanjih po Sovjetski zvezi! Gospel glasbo so na svojih številnih gostovanjih prenesli na odre po vsem svetu in se uspeli uvrstiti med vodilne gospel zasedbe, dosegli so svetovni sloves in status ene najboljših gospel skupin.

Zlatih 50 let bodo proslavili s prazničnim koncertom v domačem mestu in domače občinstvo, z duhovnimi pesmimi ameriškega juga, popeljali v čas spiritualov in gospelov, ki so pomembno soustvarili ameriško glasbeno zakladnico. Z božičnimi skladbami pa bodo pričarali vzdušje tradicionalnih božičnih praznovanj v toplem družinskem krogu. Na svoji glasbeni poti sledili tradiciji črnskega in belskega gospela ter spirituala, mestoma pretanjeno oplemenitenega z elementi jazza, in s svojo doživeto interpretacijo dosegli svetovni sloves. Bogata diskografija kvarteta obsega 46 izdaj na različnih nosilcih zvoka, tako studijske kot koncertne posnetke, posebno zanimanje pa so požele tudi njihove božične plošče. Delo kvarteta krasijo tudi številne nagrade in priznanja, tako doma, kot v tujini. Nastopili bodo v postavi, ki deluje vse od leta 1988. Dare Hering, Oto Pestner, Tomaž Kozlevčar in Marijan Petan se v bleščečem slogu vračajo na koncertni oder domačega Šentjurja, kjer bodo očarali z doživeto interpretacijo najlepših pesmi iz cerkva ameriškega juga in božičnih skladb!

Vstopnina: 20 €

Nakup vstopnic je možen v Knjižnici Šentjur, na spletnem portalu mojekarte.si in pri posrednikih (OMV, Petrol, 3DVA Trafike ...) ter eno uro pred prireditvijo v Ipavčevem kulturnem centru Šentjur.

DODATEN KONCERT OB 17.30 URI, NAKUP VSTOPNIC: MOJEKARTE.SI

NAKUP VSTOPNIC NA POVEZAVI: MOJEKARTE.SI

Organizator: GIG INT d.o.o. in Knjižnica Šentjur

Nazaj

poročamo Več novic

Vpis v otroški abonma Jurček

Sezona 2018/2019

Spoštovani starši!

Obveščamo vas, da je Knjižnica Šentjur za vas in vaše otroke pripravila...


GodArt - Jure Godler in Tilen Artač

Spremenjena ura pričetka prireditve! Predstava bo ob 20. uri.

Obveščamo vas, da je predstava GodArt - Jure Godler in Tilen Artač,
v soboto 1. septembra 20...