Izgubljena mesta: arheološka odkritja v deželi Majev - ODPOVEDANO

Predava Šprajc Ivan

Zaradi odredbe o prepovedi javnih prireditev zaradi koronavirusa se prireditev prestavi na kasnejši čas. O nadomestnem terminu boste naknadno obveščeni.

 

V torek, 14. aprila 2020, ob 19. uri vabljeni v veliko dvorano Ipavčevega kulturnega centra Šentjur na predavanje Izgubljena mesta: arheološka odkritja v deželi Majev.

Še pred dvema desetletjema je bilo obsežno območje v osrednjem delu polotoka Jukatana v jugovzhodni Mehiki z arheološkega vidika skoraj povsem neznano, čeprav leži v samem osrčju ozemlja, na katerem je kultura Majev dosegla višek svojega razvoja. Predavanje bo predstavilo rezultate arheoloških terenskih pregledov, ki jih je v teh težko prehodnih, večinoma s tropskim gozdom preraščenih in redko poseljenih predelih vodil avtor. V enajstih odpravah je bila odkrita vrsta prej neznanih arheoloških najdišč, med njimi tudi številni urbani centri z monumentalno arhitekturo, skulpturami in hieroglifskimi napisi, ki so razkrili prej neznane podrobnosti o dinastični in politični zgodovini majevskih držav. Poseben poudarek bo na odpravah v letih 2013 in 2014, ko so odkritja Chactúna, Tamchéna in Lagunite vzbudila veliko pozornost svetovne javnosti.

Vstop prost.

Organizator: Knjižnica Šentjur

 

Nazaj

poročamo Več novic

NAKUP VSTOPNIC

Vstopnice v prodaji

!PRESTAVLJENO! SOBOTA, 14. 3. 2020, ob 10. uri: Otroški abonma Jurček: Rozamundine norčije

...


OBVESTILO

Prepoved javnih prireditev v zaprtih prostorih

Prepoved javnih prireditev v zaprtih javnih prostorih za VEČJE prireditve

Ministrstvo za z...


koledar javnih dogodkov April 2020

Več dogodkov Najava prireditve

Ipavčev kulturni center Šentjur
Ulica Dušana Kvedra 46
3230 Šentjur

tel.: (03) 746 37 46 (pon. - pet., od 7:00 do 15:00)
e-pošta: info@ikcsentjur.si