KO KLASIKA SREČA TANGO

Ipavčevi kulturni dnevi 2019

V soboto, 5. oktobra 2019, ob 19. uri vljudno vabljeni v veliko dvorano Ipavčevega kulturnega centra Šentjur na koncert Ljubljanskega godalnega ansambla ter solistk Tinke Muck in Maše Leskovar.

KO KLASIKA SREČA TANGO... je glasbeno popotovanje od W. A. Mozarta do A. Piazzolle skozi zvok Ljubljanskega godalnega ansambla. Kaj skupnega imata večna klasika in tango nuevo? Morda več, kot si mislimo. Prepustite se zgodbi, ki jo odstira zvok godal.

Ljubljanski godalni ansambel je komorni sestav. Člane povezuje ljubezen do skupnega muziciranja. Njihove glasbene poti so se srečale v prestolnici. Tako je nastal nov ansambel, ki nadaljuje dolgo tradicijo komornega godalnega muziciranja v Ljubljani in hkrati odpira vrata novim glasbenim zgodbam in izzivom.
 

Člani ljubljanskega godalnega ansambla:

Inga Ulokina, violina, umetniško vodstvo

Anja Šoštarič, violina

Mateja Ulaga, violina,

Rebeja Kotar, violina

Domen Kužnar, viola

Neža Verstovšek, violončelo

Sara Marinović, kontrabas

 


 

SOLISTKA: Tinka Muck, klavir

Kot solistka večera se nam bo predstavila  uspešna mlada pianistka, dobitnica več nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih, dvakratna nagrajenka Mednarodnega tekmovanja za mlade glasbenike Oskar Rieding v Celju - kot pianistka, komorna glasbenica in skladateljica. Predstavila se nam bo z lastnim delom ob spremljavi izkušenih kolegov Ljubljanskega godalnega absambla. Tinka se izobražuhe na Glasbeni šoli skladateljev Ipavecv Šentjur, njena mentorica je prof. Larisa Kocherova.

 

SOLISTKA: Maša Leskovar, violina

Ob spremljavi Ljubljanskega godalnega ansambla se bo v tem večeru predstavila kot solistka tudi uspešna mlada violinistka Maša Leskovar. Na svoji glasbeni poti je prejela tudi več nagrad na državnem in mednarodnih tekmovanjih: je prejemnica zlate plakete leta 2015 na regijskem tekmovanju Temsig, leta 2016 pa je zmagala na Pfeiferjevem tekmovanju. Na 1. mednarodnem tekmovanju Oskar Rieding v Celju leta 2017 pa je v konkurenci udeležencev iz 24 držav priigrala srebrno plaketo. Tudi Maša se izobražuje v Glasbeni šoli Skladateljev Ipavcev Šentjur pod mentorstvom prof. Elizabete Rauter.

 

VSTOP PROST

 

Organizator: Knjižnica Šentjur

Prireditev je sofinancirana iz Občine Šentjur in poteka v okviru Ipavčevih kulturnih dni.

Nazaj

poročamo Več novic

URNIK VADB V MALI DVORANI

Sezona 2019-2020

Vse ljubitelje plesa vabimo v novo sezono VADB V MALI DVORANI.

  •        Vaje orientalskega p...

NAKUP VSTOPNIC

Vstopnice v prodaji

SOBOTA, 14. 12. 2019, ob 19. uri: Stand up TADEJ TOŠ - ALOHA

Vstopnina 15 €


SOBOTA, 2...


koledar javnih dogodkov December 2019

Več dogodkov Najava prireditve