Koncert Prifarskih muzikantov - RAZPRODAN

Pomladni koncert

V petek, 6. marca 2020, ob 19. uri vabljeni v veliko dvorano Ipavčevega kulturnega centra na koncert Prifarskih muzikantov z citrarko Jasmino Levičar in sopranistko Martino Zapušek.

!RAZPRODAN!

Prifarci so etno glasbena skupina, ki že 31 let s svojimi instrumenti in glasovi poustvarja slovenske ljudske pesmi, narodne pesmi drugih narodov, izvaja zimzelene melodije, svetovne uspešnice in zapojejo tudi kakšno pesem dalmatinskih klap.

S pesmijo in vižami ohranjajo bogato in raznoliko slovensko ljudsko izročilo, odlikuje jih štiriglasno petje, glasbeniki kritiki pa nas - ne glede na to, da zaigrajo skoraj vse, kar jim pride pod prste - uvrščajo med najboljše etno glasbene skupine na Slovenskem.

Skupino sestavljajo: Mitja Ferenc na berdi, kitari in bas kitari (drugi tenor), Valentin Južnič na bisernici (prvi bas), Martin Marinč na diatonični harmoniki (drugi bas), Toni Obranovič tudi na klavirski harmoniki (prvi tenor), Uroš Obranovič na bugariji (prvi tenor), Jernej Pečak na violini (drugi tenor) in Dejan Šuštar na braču (prvi bas).

Leto 2018 je bilo za Prifarce jubilejno, saj so slavili 30 let obstoja skupine. Začeli so kot spremljevalna tamburaška skupina za domače folkloriste in po petih letih delovanja izdali svoj prvi plošček. Od takrat so jih izdali že 32! V tem času se je nabralo neka zavidljivih nagrad: recimo Zlati petelin za najboljši etno album, zmaga na festivalu Etno Kostel in bleščeča zmaga na festivalu Slovenska popevka 2009 s pesmijo Tisti nekdo.

 

 

Organizator: Knjižnica Šentjur

 

Vstopnina v predprodaji je 16 EUR, na dan dogodka 18 EUR, pomožno sedišče 10 EUR.

Nakup vstopnic je možen v obratovalnem času Knjižnice Šentjur, na spletnem portalu Mojekarte.si in pri posrednikih (Petrol, OMV, 3DVA Trafike itd.).

 

Dodatne informacije: 03 746 37 46, info@ikcsentjur.si

Nazaj