ODPOVEDANO - Los Cantantes de Manila

Koncert filipinskega zbora iz Manile

Sporočamo, da je koncert Filipinskega zbora iz Manile - Los Cantantes de Manila odpovedan iz strani organizatorja.

Prosimo za razumevanje.

_________________________________________________________________________

 

V četrtek, 23. maja 2019, ob 20. uri, vabljeni na koncert Filipinskega zbora iz Manile - Los Cantantes de Manila.

Los Cantantes de Manila je pevski zbor, ki ga sestavljajo študenti, mladi poklicni glasbeniki in predani ljubitelji glasbe. Njegovo delovanje odslikava raznovrstnost Filipinov skozi izvajanje glasbe od renesanse (v njihovem repertoarju najdemo tudi dela Jacobusa Gallusa), preko filipinske ljudske in umetne glasbe vse do sodobne zabavne glasbe. Poleg raznovrstnosti programa to zasedbo odlikuje zelo visok izvajalski nivo in privlačna scenska izvedba. Od ustanovitve v februarju 2014 je pevski zbor osvojil številne nagrade in sodeloval na festivalih v širšem azijskem prostoru. Med drugim je bil leta 2016 prejemnik nagrade filipinske državne komisije za kulturo in umetnost, leta 2017 pa je v kategoriji popularne zborovske glasbe zmagal na prestižnem tekmovanju v nemškem Marktoberdorfu in prejel nagrado občinstva.


Los Cantantes de Manila: We built this city, ICCC MARKTOBERDORF 2017:

Los Cantates de Manila  iz Filipinov je bil povabljen kot najboljši amaterski zbor 2018-2019 na Filipinih, na mednarodne zborovske festivale v Evropi. Povabilo Zborovske unije iz Magdenburga Nemčija, jih gosti kot odlične promotorje in ambasadorje pacifiške zborovske unije.

V Sloveniji bodo gostovali 6 dni. Prvič v Šentjurju imamo priložnost gostiti izjemni zbor z celovečernim koncertom v Ipavčevem kulturnem centru. Njihova preprostost, spontanost, predanost in glasbeni talenti so združeni s premagovanjem najrazličnejših življenjskih preizkušnjah, še posebej v revščini in naravnih nesrečah. Premagovanje tegob nadomesti glasba in borba za boljše preživetje v času šolanja. Vsak dan je tekma za napredovanje pri študiju in  osebnem življenju. Vsak dan je glasba dar in potreba za dostojno socializacijo v kolektivu in družbi, da zapolnijo obstoj njihovih družin. Čestokrat vadijo v poplavnih prostorih v času monsunov in so del njihovega tekmovanja vzdržljivosti. Zato, da lahko pridejo na festival v EU, morajo državi dokazati mnogo več odgovornosti in zrelosti za preživljanje, kot je to v Evropi. Sredstva za pot zbirajo v delovnih akcijah zbiranja odpadne plastike in delo na riževih poljih in sirotišnicah. Vedno pa je z njimi pesem in upanje na boljši svet. Zato so izbranci ambasadorji Filipinov. Izkažimo večkrat nagrajenim  pevcem našo pozornost in naklonjenost z obiskom na koncertni dogodek.

Posebej vabimo amaterske pevce občinskih zborovskih društev, mladino in ljubitelje zborovske glasbe. Obogateni bomo za neprecenljivo srčnost in hvaležnost njihovega obiska pri nas v Sloveniji.

Vstopnina v predprodaji 10 €, na dan prireditve 14 €.

Spletni nakup vstopnic: LOS CANTANTES DE MANILA

Nakup vstopnic je možen v Knjižnici Šentjur, na portalu mojekarte.si in pri uradnih posrednikih (Petrol, OMV, 3Dva Trafike itd.) ter eno uro pred koncertom na blagajni Ipavčevega kulturnega centra Šentjur.

Organizator: Humanitar d.o.o.

Nazaj

poročamo Več novic

Razstava poročnik Franjo Malgaj

Razstava

V avli Ipavčevega kulturnega centra Šentjur vam je do 20.11.2019 na ogled razstava:

Poročn...


Otroški abonma Jurček

Vpis v sezono 2019/2020

Vpis abonmaja bo potekal od 1. avgusta 2019 do 30. septembra 2019 v obratovalnem  času  Knjižn...