Majda in Marijan Petan in 5+band

Večer duhovne glasbe, gospela in spirituala

V petek, 17. novembra 2017, ob 19.00, vas vabimo v veliko dvorano Ipavčevega kulturnega centra Šentjur, na Večer duhovne glasbe, gospela in spirituala, v izvedbi Majde in Marijana Petana ter 5+banda.

Kot gost večera bo na koncertu nastopil tudi odlični pianist Peter West iz Londona.


Majda in Marjan Petan sta že vrsto let na slovenski in evropski glasbeni sceni.

Majda je kot članica nekaj znanih glasbenih skupin prekrižarila Slovenijo in Evropo, kot študentka pa s pevskim zborom APZ “Tone Tomšič” tudi Ameriko (dvomesečna turneja po 22 ameriških državah).  Sodelovala je na vseh pomembnejših festivalih v domovini, kot so: Slovenska popevka, Melodije morja in sonca, Vesela jesen, Zagrebški in Splitski festival itd. Posebej ji ostaja v spominu zmaga skupaj z Otom Pestnerjem na festivalu Melodije morja in sonca. V svojih solističnih začetkih nam je ponudila kar nekaj zgoščenk z gospeli in spirituali, kasneje pa je s svojimi uspešnicami Dajmo otroku riko ipd., postala prepoznavna in zaželena glasbena gostja vsepovsod, kjer želijo slišati čustvene in globoko sporočilne pesmi, ki sežejo človeku v dušo in srce.

Majda je zadnja leta tudi članica glasbene skupine Dame domače glasbe, kjer se druži in poje skupaj z glasbenimi legendami Stanko Kovačič, Marijo Ahačič Pollak, in drugimi znanimi slovenskimi pevkami. Do sedaj je izdala več zgoščenk, zadnja » EDINO LJUBEZEN » pa je rezime njenih največjih uspešnic od Glej naprej do PELJI ME  NA TISTI KRAJ in Ko bova midva le spomin.

Marjan, mister basman,  je svojo glasbeno pot začel kot basist, ustanovni član  legendarne glasbene skupine  New Swing Quartet, ki je v 40 letni karieri s svojimi vokalnimi izvedbami pomembno prispevala v svetovno zakladnico gospela in spirituala. Pel je tudi na začetku glasbene poti skupine Pepel in kri.  Posebej so fantje NSQ ponosni na 46 izdanih glasbenih programov, na  gostovanje v ZDA, pri papežu Janezu Pavlu II. v Vatikanu in na neštete koncerte po vsem svetu in sodelovanje z Golden Gate Quartetom,  na nagrado Viktor za življenjsko delo in na stalno razstavo o New Swing Quartetu “Pesem južne železnice” v Šentjurju pri Celju.  Marjan v zadnjem času prepeva tudi v skupini “5+band” na koncerte pa povabijo glasbene legende, kot sta Oliver Dragojevič in Tereza Kesovija

Majda in Marjan danes veliko nastopata kot solista in v duetu. S svojimi nastopi sta razveselila Slovence v Berlinu, Stuttgartu, Hamburgu, pa tudi na turneji po Kanadi.

Ker imata vsako leto poleg ostalih nastopov tudi mnogo božičnih koncertov, sta izdala  tudi svojo zgoščenko z naslovom “Mami za Božič”.

Njun zadnji glasbeni projekt pa je zgoščenka, album »TAKE MY HAND…« gospeli in spirituali, ko sta ga pripravljala vrsto let, na njem je dvajset skladb, ki združujejo vse podzvrsti, od afroameriških spiritualov, do cerkvenih himn, bluesovskih spiritualov, belega gospela in countryjevskega gospela. V dvajsetih poglavjih se sprehodimo po dediščini klica k Bogu, ki je hkrati klic k boljšemu  življenju in vrednotam; takim, ki  v sodobnih časih  večkrat molčijo. Na tej plošči ni tako.


5+ BAND

Glasbena skupina 5+BAND je mlada po letih delovanja, pa vendar zelo izkušena po dolgoletnem stažu njenih članov. Temu je primerna tudi glasbena usmeritev saj obsega slovenske, dalmatinske, starogradske, mehiške skladbe, gospele in spirituale. Značilnost glasbenega izraza je prepoznavni vokalni blend, tamburica, kitara in kontrabas. Po potrebi zaigrajo še na klarinet, saksafon, harmoniko, tolkala in druge instrumente.

Zasedba se v zadnjih dveh letih ni menjala, sestavlja jo sedem članov: Tanja Mikola vokal, tamburica in kontrabas, Žiga Jamnišek tamburica, klarinet, Asim Maslo vokal-drugi tenor, Zvone Cirkulan vokal-prvi tenor, kitara, Vlado Košir, vokal-bas, tolkala, Marjan Petan vokal-bas in vodja ansambla Stanko Mikola vokal-bariton, kontrabas, harmonika. Avtorska ekipa Cirkulan, Petan in Mikola so začeli tudi z uspešnim ustvarjanjem lastnih skladb z zanimivimi besedili za katere so prejeli že posebne nagrade glasbenih žirij. Tako so letos nastale tudi skladbe: predstavitvena OJ, TI PRESNETI KONTRABAS in  domoljubna LJUBEČNA JE VEČNA, ter Tiha noč, Prsti prepleteni in Ko bi s tabo šel objet po mestu.

5+band delujejo kot sekcija KUD Ljubečna, vendar s profesionalnim delom, svojo kvaliteto in priljubljenostjo daleč presegajo lokalno okolje. Zato jo vabijo za nastope po vsej  Sloveniji. Poleg manjših nastopov, tv, video spotov in radio oddaj, so člani 5+banda ponosni na dva koncerta. Prvega,ki je bil posvečen spominu na pevca Vinka Coceja in drugega lani, kjer so gostili glasbeno legendo Oliverja Dragojevića, Majdo Petan in Petra Westa.

Vstopnina 9 €.

Vljudno vabljeni!

 

Organizator: Marijan Petan, Knjižnica Šentjur

 

Nazaj

poročamo Več novic

Vpis v otroški abonma Jurček

Sezona 2018/2019

Spoštovani starši!

Obveščamo vas, da je Knjižnica Šentjur za vas in vaše otroke pripravila...


GodArt - Jure Godler in Tilen Artač

Spremenjena ura pričetka prireditve! Predstava bo ob 20. uri.

Obveščamo vas, da je predstava GodArt - Jure Godler in Tilen Artač,
v soboto 1. septembra 20...


koledar dogodkov December 2018

Več dogodkov Najava prireditve