Poletni kino na prostem

Pojdi z mano (2016)

 

V torek, 21. avgusta 2018, ob 21.00 vabljeni na ogled mladinskega filma Pojdi z mano. Projekcija filma bo na prostem, na ploščadi pred IKC-jem.


POJDI Z MANO

Mladinski pustolovski triler
Leto: 2016
Država: Slovenija
Jezik: slovenščina
Trajanje: 83 min
Režija: Igor Šterk
Scenarij: Dušan Čater
Igrajo: Ivan Vastl, Mak Tepšić, Ronja Matijevec Jerman, Matija Brodnik, Dare Valič, Ivanka Mežan, Lotos Vincenc Šparovec

O FILMU

Zgodba o štirih najstnikih, ki se v iskanju najboljše fotografije za šolski natečaj odpravijo iz sicer domačega, urbanega okolja v njim povsem tuj ruralni svet. Pot jih zanese v odročne hribe, kjer se na videz preprosto fotografiranje lepot spremeni v boj za golo preživetje. Tja jih popelje Manc, ki ga zaradi obtožbe kraje mobitela mečejo iz šole. Sam bi predvsem rad podoživel otroštvo, ki ga je v tistih hribih preživel z dedkom. Pridružijo se mu še sošolci Mina, Oto in Špurč. Mina, samosvoje, jezikavo meščansko dekle, se v tujem okolju prva zlomi, ob strani pa ji stoji Oto, preudaren fant, ki je zaljubljen vanjo. V neobljudenem svetu se tudi Špurč, ki mu je vse v življenju prinešeno na pladnju, spremeni v strahopetnega razvajenca in ko so najstniki prisiljeni, da se zanesejo drug na drugega v divjini, začnejo počasi opuščati svoje predsodke, prevzamejo odgovornost in se naučijo držati skupaj, da bi se tako rešili. Na koncu dobimo gledalci občutek, da se sreča več kot podvoji - ko jo delimo z drugimi.

Topla in napeta zgodba o odraščanju, ljubezni, prijateljstvu in junaštvu, ki nam na izviren način postavlja vprašanje, kaj se zgodi, ko v današnjem svetu odpove tehnologija.

USTVARJALCI

Pojdi z mano je slovenski mladinski družbeni roman Dušana Čatra. Prvič je knjiga izšla leta 2008 v Novem mestu pri založbi GOGA. Dušan Čater, slovenski pisatelj in prevajalec, se je rodil v Celju leta 1968. Pojdi z mano je njegova četrta knjiga za otroke. S pisanjem za otroke in mladino je začel leta 1995.

Igor Šterk, režiser in scenarist, je diplomiral na AGRFT v Ljubljani. Za svoj prvi celovečerni film Ekspres, ekspres je prejel 15 mednarodnih nagrad. Njegov drugi film Ljubljana je edini slovenski film, ki je bil prikazan v glavnem tekmovalnem programu filmskega festivala v Rotterdamu. Pojdi z mano je do zdaj prejel že 7 nagrad in bil prikazan na številnih mednarodnih festivalih, med drugim tudi v glavnem tekmovalnem programu filmskega festivala CINEKID v Amsterdamu, ki je v svetovnem merilu najpomembnejši filmski festival namenjen otroškim in mladinskim filmom.

Nagrade filma:

  • 19. Festival slovenskega filma: Nagrada občinstva
  • 19. Festival slovenskega filma: Nagrada za posebne dosežke
  • 19. Festival slovenskega filma: Nagrada Art kino mreže
  • 19. Festival slovenskega filma: Vesna za glasbo
  • 19. Festival slovenskega filma: Vesna za zvok
  • 21. International Film Festival Schlingel: Jury Award - MDR TV award
  • 7. International Festival of European and Mediterranean Film: Jury Award - Best Photography
  • 30th International Film Festival Cinekid: In Competition (nominated)

 

V primeru slabega vremena bo dogodek v veliki dvorani IKC.

Vstopnine ni.
 

Organizator: Knjižnica Šentjur - OE IKC

Dogodek v okviru Šentjurskega poletja 2018, katerega pokrovitelj je Občina Šentjur.

          

Nazaj

poročamo Več novic

ODPOVEDANO: Klapa More

Dalmatinski večer

Sporočamo, da je koncert Dalmatinski večer: Klapa More (Šibenik), gosta: Marjan Zgonc in Milen...


PRODAJA VSTOPNIC

V obratovalnem času Knjižnice Šentjur in na vseh uradnih prodajnih mestih mojekarte.si si lahk...


koledar dogodkov Maj 2019

Več dogodkov Najava prireditve