Potopisno predavanje: Iz Katmanduja do Hong Konga

Zoran Furman

V torek, 6. marca 2018, ob 19.00 vabljeni na potopisno predavanje Zorana Furmana: Iz Katmanduja do Hong Konga (skozi Tibet in Kitajsko).

Drugi del poti se je začel v Katmanduju, od koder se odpravim na dolgo vožnjo do meje s Kitajsko oz. Tibetom. Na poti iz meje do Lase tako obiščem Bazni tabor Everesta in vso mistično pokrajina na višini več kot 4000m. Na žalost pa ima Tibet eno veliko napako- vpliv Kitajske na to območje. Novi kraji, visoki nebotičniki in preseljevanje ljudi iz Kitajske v Tibet je žalostna resnica današnjega Tibeta. Tudi Lasa, prestolnica pokrajine, je že pravo velemesto v katerem se skriva  starodavna palača in rezidenca dalajlame - Potala in nekaj samostanov. Sledi vožnja z vlakom, ki me popelje proti provinci Sečuan, kjer v Čengduju ponovno uživam ob pogledu na pande in veliko Budo- Dafo. Sledi obisk Litanga in Tagong, kjer živi veliko tibetancev.

Iz Čengduja pa skozi Yunnan, kjer sem dodobra občutil kaj pomeni razvoj kitajskega turizma. V zadnjih letih so začeli tudi domačini množično potovati, kar se vidi v izginjanju prave tradicionalnosti in nepreglednih množici ljudi.

Za konec poti pa sprehod po metropoli Hong Konga, preden se odpravim domov. 

Vabljeni!

Vstop prost.

Organizira: Knjižnica Šentjur

 

Nazaj

poročamo Več novic

Vpis v otroški abonma Jurček

Sezona 2018/2019

Spoštovani starši!

Obveščamo vas, da je Knjižnica Šentjur za vas in vaše otroke pripravila...


Klapa More

Koncert je prestavljen

Zaradi bolezni v skupini je koncert Klape More prestavljen na petek, 10. maja 2019, ob 20.00 u...


koledar dogodkov Marec 2019

Več dogodkov Najava prireditve