Strip: Proteus - Slovenski zmaj

Predstavitev stripa in avtorice Neže Gajšek

V torek, 19. junija 2018, ob 19.00 vabljeni na predstavitev avtorice Neže Gajšek in stripa Proteus - Slovenski zmaj.

Neža Gajšek je 28-letna magistrica prevajalstva in diplomirana slovenistka. Aktivno se udejstvuje na različnih področjih, trenutno pa se ukvarja predvsem s prevajalskimi in lektorskimi projekti. Je članica Društva likovnih ustvarjalcev Rifnik Šentjur in Slavističnega društva Maribor. Uživa pri delu z otroki, največ izkušenj je pridobila kot mentorica ustvarjalnih delavnic pri Zvezi prijateljev mladine Maribor.

Njene številne prostočasne dejavnosti, kot so branje, risanje, ustvarjanje, ples in sprehodi v naravi itd., ji predstavljajo tudi navdih in vir domišljije. V nedavnem projektu je združila več svojih najljubših stvari: ljubezen do slovenskega jezika in slovenske naravne ter kulturne dediščine in ljubezen do risanja. Nastal je strip Proteus – Slovenski zmaj.

Neža načrtuje že naslednji projekt za strip, ki bo v ospredje postavil domači kraj: Šentjur.

Kot pravi Neža Gajšek: "Strip Proteus –Slovenski zmaj je nastal pod okriljem projekta »Spoznajmo korenine«. Projektu, ki ga izvaja založba Stella, sem se pridružila, ker sem tako lahko združila ljubezen do slovenskega jezika, slovenske naravne in kulturne dediščine ter strast do risanja. V stripu predstavljam izjemno bitje z neverjetnimi prilagoditvenimi sposobnostmi, ki pa je hkrati zelo krhko. Človeška ribica je dolgo burila domišljijo ljudi in naravoslovcev. Še vedno ne vemo vsega o njej. Ne glede na njen videz pa je za človeka izredno pomembna."

V predstavitvi prvenca želi predstaviti koncept projekta, zakaj se je odločila za to temo in poslušalce popeljati skozi okvirno zgodbo, v katero je vpletla tudi zanimiva dejstva. Namen stripa je namreč tudi, da poučuje.

Organizator: Knjižnica Šentjur

Nazaj

poročamo Več novic

ODPOVEDANO: Klapa More

Dalmatinski večer

Sporočamo, da je koncert Dalmatinski večer: Klapa More (Šibenik), gosta: Marjan Zgonc in Milen...


PRODAJA VSTOPNIC

V obratovalnem času Knjižnice Šentjur in na vseh uradnih prodajnih mestih mojekarte.si si lahk...


koledar dogodkov Maj 2019

Več dogodkov Najava prireditve