Skrivnost življenjske energije in pravilne pozornosti

Predstavitev knjige - Peter Amalietti

V torek, 15. maja 2018, ob 19.00 vabljeni v avlo Ipavčevega kulturnega centra Šentjur, na predavanje pisatelja, avtorja številnih knjižnih uspešnic Petra Amaliettija: Skrivnost življenjske energije in pravilne pozornosti.

O knjigi
Skrivnost življenjske energije je pravzaprav skrivnost življenja samega, saj prav ona odloča o kakovosti našega vsakdana in torej o naši učinkovitosti, uspešnosti, zdravju, bolezni in smrti. In čeprav nas poganja, ta energija ni naša lastna, temveč nam le služi, dokler živimo. Skrivnost življenjske energije ni le to, da jo lahko s pravilnim življenjskim slogom krepimo in obnavljamo, temveč jo lahko negujemo tudi s pravilno usmerjeno pozornostjo.

Avtor bralčevo pozornost usmeri na pozornost samo, saj si prav z njo in z načinom njene vsakdanje uporabe človek neposredno oblikuje svoje lastno življenje. Še največja tukaj razkrita skrivnost pa je poseben starodaven šamanski postopek, s katerim lahko svojo pozornostjo obnovimo in okrepimo lastno energetsko telo, kar nam omogoči popolno varovanje zdravja, še prej pa zanesljiv postopek samo-ozdravljenja. Ta knjiga, ki je neposredno nadaljevanje dveh avtorjevih uspešnic Na zdravje in Negovanje diha, ni  knjiga o teoriji zavesti in pozornosti, temveč praktičen priročnik o njuni pravilni rabi, obenem pa vam odpira tudi sicer skrita vrata v lastno duševnost, ki vodijo skozi nosnice navznoter vse do najglobljih slojev vašega nezavednega, od tam pa tudi ni daleč do kolektivnega nezavednega. S pravilno pozornostjo je namreč prav vse mogoče!

O avtorju - Peter Amalietti
V gimnaziji in med študijem sociologije si je prve izkušnje pridobival na različne načinov: kot gledališki in filmski statist, pomočnik pri arheoloških izkopavanjih, garderober v Unionski kleti, hotelski portir, točaj, gostilničar, trgovec z orientalskim nakitom in antikvitetami …, pozneje pa se je preživljal predvsem kot glasbenik, skladatelj in novinar (več kot šeststo člankov in radijskih oddaj), nastopati pa je začel tudi kot predavatelj: do danes je imel več sto predavanj. Kar tri desetletja je veliko nastopal s svojim ansamblom. Pri trinajstih letih je izdajal taborniško revijo Zmaji, pri dvaintridesetih, leta 1987, pa je začel izdajati knjige, ki se jih je odtlej nabralo že več kot štiristo (v šestih jezikih). Doslej je objavil devetinpetdeset svojih avtorskih del, pa tudi osemdeset lastnih prevodov (večina slovenskih, nekaj angleških, srbskih in en hrvaški prevod). Piše predvsem o glasbi, duhovnosti, sporazumevanju, pozitivnemu mišljenju in govorništvu, samozdravljenju, azijskih kulturah in verah, zgodovini (tako svetovni kot slovenski) in jezikoslovju, je pa tudi avtor sedmih pesniških zbirk in petih knjig kratke proze, njegov prvi roman Eden za vse pa je izšel tudi v ruskem prevodu. Zdravnika je zadnjič obiskal leta 1980 in zdaj uči posebne starodavne zdravilne tehnike za ohranjanje zdravja in zaviranje staranja, ki jih imenuje »pravilno usmerjena pozornost«. V prostem času igra klavir in šah in preučuje ptice in njihovo petje.

Vljudno vabljeni, vstop je prost.

Organizator: Knjižnica Šentjur

Nazaj

poročamo Več novic

Vpis v otroški abonma Jurček

Sezona 2018/2019

Spoštovani starši!

Obveščamo vas, da je Knjižnica Šentjur za vas in vaše otroke pripravila...


GodArt - Jure Godler in Tilen Artač

Spremenjena ura pričetka prireditve! Predstava bo ob 20. uri.

Obveščamo vas, da je predstava GodArt - Jure Godler in Tilen Artač,
v soboto 1. septembra 20...