Sreča na kredit

Komedija

V četrtek, 21. decembra 2017, ob 19.00 vabljeni v veliko dvorano Ipavčevega kulturnega centra Šentjur, na ogled komedije Sreča na kredit.

Kulturno društvo Bratov Dobrotinšek Škofja vas, predstavlja komedijo v dveh dejanjih: Sreča na kredit.

Avtor igre, Marcel Franck, je poskušal združiti gospodinjske umetnosti z gledališko umetnostjo, prodajo in nakupom na kredit, pri tem pa občinstvu ponuditi dve uri neizmerne zabave. V komediji je izpostavil kup problemov in problemčkov sodobnega življenja kot na primer: stanovanjsko stisko, življenjski standard, baharijo z artikli, ki so pridobitev moderne tehnike v gospodinjstvu, nesmotrno gospodarjenje gospodinj, trgovske zastopnike, družinske težave in razburjanja mladih zakoncev ter vmešavanje najbližjih "dobrohotnih" sorodnikov - tašč.

Vso to problematiko je zapletel v komične konflikte in situacije dveh mladih, njunih mater, oziroma ovdovelih tašč in za nameček še dodal sodobnega lovca kupcev na kredit.

Igralci nam v tekoči, zabavni komediji odprejo oči, kako je malomeščanska - in ne samo ta baharija, preletavanje svojega bližnjega, neumna bedna karikatura pravega življenja in da zanj vesta le mlada dva, ki se iz našopirjenosti in lažnivega sijaja rešita z odkritosrčnostjo in delom. Poglavitni povzročiteljici zmede in komičnih zapletov v komediji sta materi - tašča Helena in Julija. Vsaka bi rada pri nasprotnici ustvarila vtis petičnosti in se milostno zviška ozirala ena na drugo. Pri tem pa pozabljata na korist svojih otrok in skušata vse podrediti svojemu osebnemu prestižu.

Avtor:Marcel Franck
Prevod: Bruno Hartman
Priredba, režija in scena: Vinko Sentočnik
Slika: Birman Shrestiha
Šepetalka: Janja Sentočnik
Luč: Matjaž Gregorin
Glasba, posnetki: Primož Skutnik
Odrski mojster: Alojz Bincl, Jani Zagorc

Igrajo: Branka Bugarin, Sara Tamše, Ivan Jeternik, Maja Tamše Kotnik in Tomaž Kmecl

Predstava je za člane UTŽO brezplačna. Za vse velja obvezen dvig vstopnic na Ljudski univerzi Šentjur.

Cena vstopnic za izven 5 €.

Nakup je možen na spletnem portalu Mojekarte.si, Petrol, OMV, trafike 3DVA in v obratovalnem času Knjižnice Šentjur ter eno uro pred predstavo.

Organizira: Ljudska univerza Šentjur

Nazaj

poročamo Več novic

Vpis v otroški abonma Jurček

Sezona 2018/2019

Spoštovani starši!

Obveščamo vas, da je Knjižnica Šentjur za vas in vaše otroke pripravila...


GodArt - Jure Godler in Tilen Artač

Spremenjena ura pričetka prireditve! Predstava bo ob 20. uri.

Obveščamo vas, da je predstava GodArt - Jure Godler in Tilen Artač,
v soboto 1. septembra 20...