Triglavske poti s Samom Rugljem

Brati gore 2018

To se zgodi vsakokrat, ko naposled vstopim v kraljestvo zlatoroga in končno začutim planinski srh. Več deset let trajajoča žerjavica, stkana iz nekaterih najmočnejših življenjskih občutij, se tu v trenutku spet razgori, kot da je oglje, ki daje žar, večno, kot da je iskra mojega življenja obenem tudi dih gora. (Samo Rugelj: Triglavske poti)

Vabimo vas na planinski pogovor s publicistom, urednikom in založnikom

Samom Rugljem

o hvalnici hoji in potepanjih na vrh Slovenije,

ki bo v torek, 11. decembra 2018, ob 18. uri

v Ipavčevem kulturnem centru Šentjur.

Samo Rugelj, že od malega hribolazec, se je nekdaj po hribih in dolinah preganjal z očetom, mamo in sestro, zdaj se večinoma z ženo in otroki, včasih pa kam skoči tudi sam ali s prijatelji. Za sabo ima skoraj pol stoletja planinarjenja, v tem času pa se je nabralo tudi zavidljivo število vzponov na Triglav v najrazličnejših časovnih obdobjih in različnih družabnih kombinacijah. Knjiga Triglavske poti o njih spregovori malce drugače – med unikatnim pohodom na najvišji slovenski vrh.

V letu, ko mineva 240 let od prvega vzpona na Triglav in je Aljažev stolp prvič v dolini doživel restavratorsko preobleko, bo pod okriljem festivala Brati gore Rugelj iskrivo in doživeto ubiral triglavske poti v pogovoru, ki ga bo vodila Manca Čujež. Doživetja, ki so se medila na očaku Slovenije, bodo podelila tudi planinska društva Slivnica pri Celju, Šentjur in Dramlje.

Prisrčno vabljeni!

Vstop je prost.

Organizatorji: PD Slivnica pri Celju, PD Šentjur, PD Dramlje in Knjižnica Šentjur

Prenos

Nazaj

poročamo Več novic

Razstava poročnik Franjo Malgaj

Razstava

V avli Ipavčevega kulturnega centra Šentjur vam je do 20.11.2019 na ogled razstava:

Poročn...


Otroški abonma Jurček

Vpis v sezono 2019/2020

Vpis abonmaja bo potekal od 1. avgusta 2019 do 30. septembra 2019 v obratovalnem  času  Knjižn...