Vlado Kreslin

Koncertni cikel Bendžo

V sredo, 10. aprila 2019, ob 20.00 uri vabljeni na drugi koncert v okviru Koncertnega cikla Bendžo. Nastopil bo eden najbolj priljubljenih slovenskih izvajalcev, Vlado Kreslin.

Vlado Kreslin je eden najpomembnejših slovenskih avtorjev. Skoraj ponarodelih je kar precej njegovih pesmi, nekatere pa so postale navdih za romane, celovečerne filme in diplomske naloge. V osemdesetih je deloval v rock bandu Martin Krpan (bil predskupina Rory Gallagerja, R.E.M, Michaela Chapmana, Boba Dylana), ki je prenehal z delovanjem po nastopu na ljubljanskem koncertu Boba Dylana, leta 1991. V devetdesetih letih je s svojo Beltinško bando povzročil pravi preporod slovenske ljudske/etno glasbe. Izdal je že devetnajst albumov z avtorsko glasbo, nekaj pesniških zbirk, nastopal na filmu in v gledališču kot avtor glasbe in kot igralec.

Pogosto sodeluje z mnogimi domačimi in tujimi glasbeniki in avtorji (Alan Taylor, R.E.M., Rade Šerbedžija, Parni valjak, Siddharta, Indexi, The Walkabouts, Hans Theessink, Vlatko Stefanovski, Chris Eckman, Damir Imamović, Gal in Severa Gjurin, Antonella Ruggiero, Mary Coughlan …), preskakuje glasbene in državne meje in ruši tabuje, kar je lepo opisal reški Novi list: »Vlado Kreslin nikdar ni dovolil, da meje na Rupi, Uni, Bregani in Drini postanejo tudi meje v njegovi glavi.« Jutarnji list pa je zapisal: »Ko človek posluša Kreslinove pesmi, se mu zdi, da so folk, blues in rock izumili Slovenci. Seveda je to daleč od resnice, vendar je on tako dober, da so pesmi glasbeno univerzalne, pa vendar v duhu slovenske«. Je član Društva slovenskih pisateljev.

Vstopnina v predprodaji 15 €, na dan dogodka 18 €.

Nakup vstopnic je možen v Knjižnici Šentjur, na portalu mojekarte.si in pri posrednikih (Petrol, OMV, 3DVA Trafike itd.) ter eno uro pred koncertom na blagajni IKC.

Spletni nakup vstopnic: VLADO KRESLIN

Organizator: Knjižnica Šentjur

Nazaj

poročamo Več novic

Razstava poročnik Franjo Malgaj

Razstava

V avli Ipavčevega kulturnega centra Šentjur vam je do 20.11.2019 na ogled razstava:

Poročn...


Otroški abonma Jurček

Vpis v sezono 2019/2020

Vpis abonmaja bo potekal od 1. avgusta 2019 do 30. septembra 2019 v obratovalnem  času  Knjižn...