Predstava Sapramiška 2 - Sapramišja sreča

Zaključek bralne značke za najmlajše

V torek, 3. aprila 2018, ob 17. uri vas vabimo v veliko dvorano Ipavčevega kulturnega centra Šentjur, na zaključno prireditev bralne značke za najmlajše: Beremo s sovico Znalko.

Na zaključni prireditvi si bomo ogledali otroško predstavo Sapramiška 2 - Sapramišja sreča.Sapramiška 2 - Sapramišja sreča

Avtorica: Svetlana Makarovič
Režiser: Robert Waltl
Igrajo: Vesna Zornik / Ajda Smrekar, Violeta Tomič / Maruša Majer, Tadej Pišek, Svetlana Makarovič, Ljerka Belak in Robert Waltl
Avtorja vizualne podobe: SON:da (Metka Golec in Miha Horvat)
Kostumografinja: Ana Savić Gecan
Glasbenika: Mitja Vrhovnik Smrekar in Svetlana Makarovič
Koreografinja: Natalija Manojlović

Predstava traja 35 minut.
Primerna je za otroke od 3. leta dalje.

Sapramiška pozno jeseni stoji pred svojo razmajano kočico in Regica ji prigovarja, da je skrajni čas za popravilo hišico, sicer ne bo zdržala zime, ampak Sapramiška je ne posluša. Pa zažvižga veter in snežni metež podre Sapramiškino hišico … Druge živali svoji sosedi očitajo, zakaj ni prej poskrbela za svoje domovanje, trmasta Sapramiška pa noče poslušati očitkov, raje leže na sneg in si želi le še umreti. Žaba Regica ji pove, da je vsak svoje sreče kovač, in jo prepriča, naj se po srečo odpravi h kovaču.

Sapramiška se poda na pot in kovač ji pomaga skovati srčece, ki ga ima Sapramiška za svojo srečo. Na poti domov se ji dogajajo neprijetne stvari, vendar je prepričana, da ima srečo, saj bi lahko bilo še dosti huje. In ko se približa domu, vidi, da so ji gozdni prijatelji popravili hišico. 'Kakšna sreča, da imam srečo,' si reče.

Predstava je primerna tako za najmlajše in malo večje otroke, ki v pravljici prepoznavajo situacije iz resničnega sveta, pa tudi za odrasle, ki se lahko ob pravljičnih likih ponovno spomnijo na tisto, kar je v življenju najpomembnejše – na prijatelje in odgovornost za lastno srečo.

Vstop prost.

Organizator: Knjižnica Šentjur

Nazaj

poročamo Več novic

Vpis v otroški abonma Jurček

Sezona 2018/2019

Spoštovani starši!

Obveščamo vas, da je Knjižnica Šentjur za vas in vaše otroke pripravila...


GodArt - Jure Godler in Tilen Artač

Spremenjena ura pričetka prireditve! Predstava bo ob 20. uri.

Obveščamo vas, da je predstava GodArt - Jure Godler in Tilen Artač,
v soboto 1. septembra 20...